SpoorNoord

Park/cours
Voorstel expoconcept Park Spoor Noord (publieke bekendmaking): site-parcours met infopunten, verhalen over vergane glorie (oude nmbs-loodsen, tankstations) en toekomstplannen.

1. Er zijn verschillende publieken: het event mag niet alleen de betrokken wijkbewoners aanspreken, maar moet zich ook richten tot een groter – niet rechtstreeks betrokken publiek. Deze groep valt uiteen in verschillende leeftijden, culturen, opleidingsniveau’s, …. en bestaat uit bewuste bezoekers en toevallige passanten.

2. Een participatief proces: SpoorNoord is een stedenbouwkundige verandering voor en met de gehele bevolking, dit principe moet ook verder gezet worden in het tentoonstellingsconcept. Daarom is de bezoeker niet alleen een passieve kijker, maar moet hij of zij ook een actieve participant kunnen zijn.

3. Een langdurig proces: stedelijke projecten als deze zijn langdurig en vereisen regelmatige communicatie, daarom ontwikkelen we liever een format die later opnieuw gebruikt kan worden. Licht, snel organiseerbaar, éénduidig, met een geringe structuur en een herkenbare beeldtaal.

4. Een krachtige omgeving: de site is zeer mooi, bijna heroïsch. Ze wordt gekenmerkt door grote leegten, dichte verknopingen en markante hoogteverschillen. Dit zijn elementen die in het nieuw stedenbouwkundig plan van Studio 02 meegenomen en maximaal ingezet zijn, het is dan ook cruciaal dat de bezoeker kennis maakt met deze kenmerken.

spoornoord

Het SN-logo markeert/signeert muren, gebouwen, trappen, …

spoornoord site overview

Plattegrond siteontwikkeling Park Spoor Noord

Spoor Noord gebouw

Vergeten gebouwen worden voor de laatste keer in de verf gezet (markeringspunt 3b)

spoor noord trap

Antwerpen Dam — Parkcours Spoor Noord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s